Cost Engineering

Cost engineering is een essentieel onderdeel van projectmanagement en productontwikkeling. Het omvat het nauwkeurig inschatten, beheren en optimaliseren van kosten gedurende de levenscyclus van een project of product. Bij Manuformance begrijpen we dat kostenefficiëntie cruciaal is voor het succes van uw onderneming, en daarom bieden wij gespecialiseerde cost engineering diensten aan.

Waarom Cost Engineering Belangrijk is:

Cost engineering helpt uw marges verhogen, marktpositie te verbeteren en productiekosten te verlagen

Cost engineering brengt structuur en duidelijkheid in de kostenopbouw van uw project of product, en helpt bij het vinden van besparingsmogelijkheden. Herkent u een van de volgende uitdagingen?

  • Onvoorspelbare Kosten: Terwijl het project of product zich ontwikkelt veranderen de kosten continu. Ondanks dat u de meeste kostenposten in beeld heeft blijft het toch lastig om deze correct in te schatten. Offertes van leveranciers vallen vaak tegen, en kosten vallen vaak hoger uit dan u voorzien had.
  • Onduidelijke kostendrijvers: U bent op zoek naar mogelijkheden om de kosten van uw producten te verlagen, maar weet niet goed waar u moet beginnen. De organisatie mist inzicht in welke factoren het meest bijdragen aan de totaalprijs, en de voor- en nadelen van alternatieven zijn daarom vaak moeilijk te overzien.
  • Afnemend concurrentievoordeel: De markt en uw concurrentie ontwikkelen zich voortdurend. Ondanks dat uw winstgevendheid terugloopt wordt u steeds vaker onderboden door uw concurrenten. Hoe doen ze dat toch?
  • Onnauwkeurige Kostenschattingen: U twijfelt aan de nauwkeurigheid van uw kosteninschattingen, en wordt soms verrast door onderdelen die veel duurder uitvallen dan gepland. Onjuiste kostenramingen kunnen leiden tot financiële verrassingen en verlies van vertrouwen bij stakeholders.

Hoe Manuformance u kan helpen:

Bij Manuformance zijn we toegewijd aan het leveren van kosteneffectieve oplossingen om uw bedrijf te ondersteunen. Onze cost engineering diensten omvatten:

  • Kostenanalyse: We voeren diepgaande analyses uit om de kostenstructuur van uw project, product of productieproces te begrijpen en te optimaliseren.

  • Risicobeheer: We identificeren potentiële risico's en ontwikkelen strategieën om deze te beheersen, waardoor onvoorziene kosten worden geminimaliseerd.

  • Budgetbeheer: We helpen u bij het opstellen en beheren van realistische budgetten en ramingen, zodat u de financiële controle behoudt.

  • Kostenbesparing en scenario selectie: We stellen actief besparingsmogelijkheden en alternatieven voor, berekenen de kostenbesparing vooraf en brengen de voor- en nadelen van alternatieven in kaart. Zo kiest u bewust welk scenario voor u het beste is.
Functie analyse liet zien dat we te veel uitgaven aan design & look en feel
Wisselen naar een ander productieprocess was een grote kostenbesparing

Waarom kiezen voor Manuformance?

Manuformance heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van cost engineering. We combineren technische expertise met diepgaande kennis van kostenbeheer om u te helpen de beste resultaten te bereiken. Onze klantgerichte aanpak en focus op resultaten maken ons de ideale partner om uw kostendoelstellingen te bereiken en uw positie in de markt te versterken.


Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze cost engineering diensten uw bedrijf kunnen helpen groeien. Samen zetten we stappen naar een kostenefficiënte toekomst.