Onze Diensten

Herkent u dat: 

 • Te kleine marges om uw organisatie van te bekostigen?
 • Concurrenten die (veel) goedkoper leveren
 • Hoge inkoopkosten?
 • Teruglopende verkoopcijfers?

De engineers van Manuformance bieden begeleiding en advies voor het verlagen van kosten in uw gehele productieproces. Met onze adviezen, (software)tools, coaching en projectmanagement van volledige besparingstrajecten ziet u niet alleen resultaat, maar leert u zelf ook alles over kostenbesparing!

Wij geloven dat uw productiekosten zijn opgebouwd uit 3 verschillende onderdelen: Het Product, het Proces & de Inkoop. Door elk van deze onderdelen te perfectionaliseren kunt u uw kosten beperkenm en zo uw marges verbeteren.

Benieuwd waar u kunt besparen?
Lees dan verder or neem contact met ons op


Het Product

Keuzes die gemaakt zijn in het begin van de productontwikkeling kunnen een groot effect hebben op de uiteindelijke kosten van uw product.
Een frisse blik later in de product lifecycle kan vaak zonder grote aanpassingen toch tot grote besparingen leiden.

Daarvoor bieden wij:

 • Cost Driver Analyse: De kostenopbouw van uw product inzichtelijk maken d.m.v. kostprijsberekening en Should-Cost Analyse
 • Product Verbetering: Analyse en realisatie van besparingspotentieel zonder functionele aanpassingen aan uw product
 • Design for Manufacturability: Actieve coaching & advies voor kosten bewustheid tijdens uw productontwikkeling

Het Process

Het verbeteren van interne productie en assemblage is vaak de snelste stap naar kostenbesparing. Activiteiten in eigen fabriek zijn vaak makkelijk te volgen en aan te passen, waardoor besparingspotentieel vaak snel gerealiseerd kan worden.

Voor het verbeteren van interne productie bieden wij:

 • Internal Benchmarking: Het vaststellen van uw huidige efficientie en prestaties door het vergelijken van uw huidige productiekosten met standaarden uit uw branch en theoretische Should-Cost berekeningen
 • Procesverbetering: Het doelgericht aanpakken van afwijkend hoge kosten in uw productieproces en zo uw totale kostenplaatje te verbeteren.
 • Uitbestedings-Analyse: de gevolgen en potentiele besparingen van het (gedeeltelijk) uitbesteden van bepaalde processen inzichtelijk maken ter onderbouwing van opties & keuzes in uw bedrijfsvoering.

De Inkoop van materialen

Uw inkopers zijn altijd op zoek naar de beste deals. 
Helaas brengt tegenwoordig het enkel opvragen van meerdere offertes en het kiezen van de beste of goedkoopste vaak niet meer het gewenste resultaat.
Hoe weet u zeker dat u de beste deal in handen heeft, of dat er nog ruimte is voor verdere onderhandeling?
Misschien heeft u de beste leverancier nog niet gevonden... En heeft u de voor- en nadelen van importeren uit andere regios al overwogen?

Hiervoor heeft Manuformance

 • External Benchmarking: een frisse kijk op de markt en het analyseren van mogelijke alternatieve leveranciers
 • Should-Cost Analyse: het bepalen van een referentieprijs op basis van industrie-standaarden kan u helpen met het inschatten van potentiële besparingen en het stellen van realistische besparingsdoelen
 • Fact-Based Negotiation: brengt de onderhandelingen met uw leveranciers naar een hoger niveau.
 • Het inzichtelijk maken van de ware kosten van een product met gedetailleerde should-cost berekeningen maakt het mogelijk om inhoudelijk te onderhandelen met uw leveranciers. Zo komt u samen tot de beste deal zonder de noodzakelijke marges van uw leveranciers te verwaarlozen, waardoor een duurzame relatie gewaarborgd wordt.

Interim Cost Engineering / Value Engineering

Naast consultancy bieden wij ook interim Cost Engineers & Value Engineers aan. 

Heeft u een open vacature of urgent vraagstuk en zoekt u hiervoor een ad-hoc engineer?
Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden