Onze Diensten

Herkent u hoge materiaalkosten, dure maakprocessen, sterke en goedkopere concurrentie. Heeft u het gevoel dat uw marges beter zouden kunnen zijn dan nu? Met Value Engineering kunt u uw ontwerpen verbeteren, kosten besparen en waarde verhogen. Onze experts kunnen u helpen bij het vinden van mogelijkheden en het uitwerken ervan. 

Manuformance is meer dan alleen consultancy. Tijdens elk project trainen we onze klanten zo dat ze het later zelf kunnen. Daarnaast bieden we regelmatig training en software aan en helpen we klanten bij het inrichten en structureren van hun interne Cost & Value Engineering afdeling. Wat uw vraag ook is, we beginnen altijd met luisteren naar wat u echt nodig heeft.


Meestal bestaat een Value Engineering project uit drie delen: Analyseren, Verbeteren & Leren. We beginnen met het analyseren van de kosten, uitgaven en waardeketen van uw product of dienst. Hiermee maken we uw markt, kostendrijvers en uitgaven inzichtelijk.  Vervolgens stellen we samen met u een plan op om waarde te verhogen, kosten te besparen en uw marktpositie te verbeteren. We ronden af met het structureel verbeteren van de tools en werkwijze in uw organisatie. Meer over onze diensten leest u hieronder.


Analyze


Markt & Waarde analyze

Een duidelijk beeld van uw markt en concurrentie is essentieel. Value mapping biedt een structurele aanpak om de economische en functionele waarde van uw product in kaart te brengen. Dit vergelijken met uw concurrentie kan u helpen waarde te ontdekken en vast te stellen wat uw product uniek maakt.

Kosten & Ontwerp analyze

Het berekenen van de Ideale kostprijs brengt inzicht in de kostenopbouw van uw product. Nieuwe mogelijkheden voor besparing en verbetering vindt u door dure onderdelen of processen, grote kostendrijvers & de kosten per functie inzichtelijk te maken.

Uitgaven & Inkoop analyze

Waarschijnlijk verschillen uw huidige uitgaven nu nog duidelijk van de ideale kostprijs. Door uw huidge uitgaven met onze berekeningen te vergelijken komen knelpunten in uw leveranties, inkoop of interne processen duidelijk naar voren.


Verbeteren


Marktpositie Verbeteren

Helder inzicht in uw markt en een functieanalyse vormen de basis om uw product te verbeteren. Door het toevoegen van functionaliteit of juist het aanpassen van overbodige features kunt u focusseen op datgene dat uw klanten echt belangrijk vinden. Samen creeren we een product dat echt uniek is.

Productkosten verlagen

Door alternatieven voor grote kostdrijvers te vergelijken kunnen we u helpen bij het vinden van mogelijkheden om kosten te besparen en verwijderen. Inzicht in de besparing en benodigde aanpassingen van het ontwerp helpt u met maken van de juiste keuzes om uw product te verbeteren.

Inkoopstrategie verbeteren

Open-boek onderhandeling, herselectie van leverantiers en het verbeteren van de leverantieketen kunnen helpen met het verlagen van uw huidige uitgaven. Wij kunnen uw inkoopafdeling ondersteunen met het valideren van prijzen & offertes, maak / koop afwegingen, en vergelijkingen van leveranciers.


Leren & Structureren


Cost & Value Engineering Implementatie

Cost & Value Engineering structureel toepassen in uw organisatie kan u helpen bij het ontwerpen van kosten-effectieve producten. Onze experts kunnen u helpen door uw interne CE/VE afdeling op te zetten of te verbeteren, op korte termijn ad-interim rollen in te vullen of uw huidige werknemers te trainen.

Ontwerpen naar kosten en maakbaarheid

Effectief omgaan met productkosten gaat verder dan alleen uw Cost & Value Engineers. Ontwerp voor kosten en maakbaarheid is een vaardigheid die al uw ontwerpers moeten beheersen. Wij kunnen uw organisatie helpen bewuster te worden van maakbaarheid, en DfX (Design for Excellence) op een gestructureerdere manier toe te passen.

Kostenberekening software

Snelle & consistente kostenberekeningen zijn de basis van kosten-effectief ontwerp. Onze ShouldCoster software biedt een nauwkeurig en intuitief rekenprogramma voor uw cost engineers en geeft ontwerpers de mogelijkheid om zelf snelle & consistente kosteninschatingen te maken. 

Meer informatie over onze software vindt u op
www.shouldcoster.com


Training & Opleidingen

Zoekt u een training specifiek gericht op maakbaarheid, kostenbesparing en/of Value Engineering? 
Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.